• anky1
  • pvr 8
  • pvr 9

Succesvolle aftrap van vernieuwde PAVO Masterclass Tuigpaarden

28-4 dirk mekkes foto copyright vrijSpringsport op het hoogste niveau werd zondagmiddag in Mierlo afgewisseld met een showrubriek tuigpaarden. Tussen de twee manches in van de finale om het Nederlands kampioenschap springen, dat gewonnen werd door Maikel van der Vleuten, presenteerde de tuigpaardensport zich in de breedste zin van het woord. De aftrap van een vernieuwde PAVO Masterclass Tuigpaarden supported by ’t Peerdewinkeltje is een feit.

In de nieuwe formule gaat het niet alleen maar om het best bewegend paard in een enkelspan, maar ook of het geheel aanspreekt in welke aanspanning dan ook. Als eerste kwam binnen Derk Jan Mekkes met de vierjarige nieuweling Felicidad’s Gonda (v. Bentley VDL), die zijn allereerste optreden in zijn leven neerzette. Marlies Wijkmans presenteerde het paard van haar vader, Dalton (v. Vulcano), en reed mee namens JongKWPN. Cees Embregts had Colanda (v. Manno) ingespannen, één van de topmerries die Nederland rijk is, en Only the Lonely (v. Manno) werd voorgesteld door Evelien Corbeek, zus van springamazone Jeanette Corbeek.

De groep werd gecompleteerd door het dubbelspan PrimeVal Wizzkid’s Gonda (v. Patijn) en Varanno (v. Manno) van Dirk Mekkes en de klavertje-drie-aanspanning van Jan Jordans, met voorop de schimmel Oxcan (v. Heineke) en daarachter Rinkier (v. Joviaal) en Cietinkie (v. Saffraan). Bij elkaar verzorgde het gezelschap een schitterende show, waarbij drie prijzen te verdelen vielen.

De jury was ditmaal Jonny Roelofsen (Roelofsen Horse Trucks Raalte), Kees de Niet (DGS Wijn Waddinxveen), Natasja Kleer (Kleer Delicatessen en sponsor van Vincent Voorn) en haar vader Goos Koole. Terwijl Gerbert Boeijen de spontaan samengestelde jury namens PAVO vergezelde, ging de beoordeling en discussie met veel plezier van start. “Wat was dit leuk om te doen. We hebben zelf wel paarden, maar we zijn natuurlijk geen tuigpaardenkenners. Ik weet wel dat ze niet in galop mogen en dat ze het liefst met veel actie in de benen moeten draven, maar iedereen deed z’n best. We vonden het sneu dat we niet alle rijders een prijs konden geven”, vertelt Natasja Kleer, die aan het einde van de middag haar paard Quinlan (v. Quidam’s Rubin) met Vincent voorn vierde zag worden op het NK.

De prijs voor het paard met de mooiste bewegingen ging naar de geroutineerde Colanda van Cees Embregts. JongKWPN’er Marlies Dijkmans met Dalton ontving de stijlprijs, waarna de prijs voor het mooiste totaalplaatje naar Dirk Mekkes ging met zijn tweespan PrimeVal Wizzkid’s Gonda en Varanno.

De PAVO Masterclass Tuigpaarden supported by ’t Peerdwinkeltje maakt zich nu op voor Outdoor Gelderland in Arnhem op 8 juni. Wie de tuigpaarden nog een keer in Brabant wil zien, kan ze ook volgen tijdens Jumping Etten-Leur op zondag 25 mei.

Foto: Voor het eerst nemen nu ook meervoudige aanspanningen deel aan de PAVO Masterclass Tuigpaarden supported by ’t Peerdewinkeltje. De prijs voor het mooiste totaalplaatje ging naar Dirk Mekkes met PrimeVal Wizzkid’s Gonda en Varanno. Jurylid Natasja Kleer reed in de ereronde mee. Foto Wendy Scholten

Adres

  • Postbus 67
    1260 AB Blaricum

Volg ons