• anky1
  • pvr 8
  • pvr 9

CH Jumping Blaricum maakt grandioze come-back

“Een fantastisch evenement, goed dat het weer terug is!”. Dit geluid viel afgelopen weekend veelvuldig te horen uit de monden van de bezoekers van het Concours Hippique Jumping Blaricum, dat na 9 jaar van afwezigheid weer helemaal terug is van weggeweest.  Concoursterrein ’t Harde aan de Meentzoom was drie dagen lang het schitterende decor van nationale spring- en dressuurwedstrijden met als sluitstuk De Land Rover Grote Prijs van Blaricum, in de wacht gesleept door Patrick Lemmen met zijn paard Zycalin W.

 

In de klasse 1.30 m pakte Bianca Schoenmakers de eerste prijs met haar paard Z-day, met een tijd van 35.67 sec. Karim El Zoghby had de beste tijd bij de 1.35 m met zijn Amelia. In 30.02 sec wist hij tweede prijswinnaar Julian Kraaij en Kim Bril voor te blijven. De Land Rover Grote Prijs van Blaricum, de 1.40 m springen, werd door Blaricums burgemeester Joan de Zwart-Bloch, geassisteerd door Niels Serry (Land Rover) en Roel Bloemen (vice voorzitter), uitgereikt aan Patrick Lemmen uit Maasbree. De tweede plaats was voor de zestienjarige Megan Laseur met Arielle. Dennis Evertse werd derde met Quasito Z.

Het evenement trok op vrijdag, vooral tijdens de spectaculaire klassieke Polo-wedstrijd met Nederlands bekendste Polospeler Aki van Andel, flink wat kijkers. Zaterdag en zondag was de belangstelling groot, met name zaterdagavond voor de Kür op Muziek van meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven. De Louky van Olphen Goblet werd gewonnen door Cindy van den Berg.
Op zondag trokken het showprogramma, de Anemone/PAVO Masterclass voor tuigpaarden, en uiteraard de nationale springfinales veel publiek. Mede dankzij deze  grote successen staat het Concours Hippique Jumping Blaricum weer op de nationale KNHS wedstrijdkalender en keert het volgend jaar terug op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014. Een oude traditie is in ere hersteld!

Adres

  • Postbus 67
    1260 AB Blaricum

Volg ons