• anky1
  • pvr 8
  • pvr 9

Succesvolle aftrap van vernieuwde PAVO Masterclass Tuigpaarden

28-4 dirk mekkes foto copyright vrijSpringsport op het hoogste niveau werd zondagmiddag in Mierlo afgewisseld met een showrubriek tuigpaarden. Tussen de twee manches in van de finale om het Nederlands kampioenschap springen, dat gewonnen werd door Maikel van der Vleuten, presenteerde de tuigpaardensport zich in de breedste zin van het woord. De aftrap van een vernieuwde PAVO Masterclass Tuigpaarden supported by ’t Peerdewinkeltje is een feit.

In de nieuwe formule gaat het niet alleen maar om het best bewegend paard in een enkelspan, maar ook of het geheel aanspreekt in welke aanspanning dan ook. Als eerste kwam binnen Derk Jan Mekkes met de vierjarige nieuweling Felicidad’s Gonda (v. Bentley VDL), die zijn allereerste optreden in zijn leven neerzette. Marlies Wijkmans presenteerde het paard van haar vader, Dalton (v. Vulcano), en reed mee namens JongKWPN. Cees Embregts had Colanda (v. Manno) ingespannen, één van de topmerries die Nederland rijk is, en Only the Lonely (v. Manno) werd voorgesteld door Evelien Corbeek, zus van springamazone Jeanette Corbeek.

PAVO Masterclass Tuigpaarden in vernieuwde vorm

MasterclassPAVODe Masterclass tuigpaarden competitie wordt in een nieuw  jasje gestoken. Het vaste showonderdeel van menig internationaal spring- en dressuurconcours wordt een promotieblok van de tuigpaardensport in de breedste zin van het woord.

“Tot nu toe vormde het showblok een wedstrijd met zeer kwaliteitsvolle jonge en oudere paarden, beoordeeld door een lekenjury. Dit jaar wordt het een presentatie van de verschillende categorieën waarin tuigpaarden in wedstrijdverband uitgebracht worden”, vertelt Hanneke Mekkes namens de Pavo Masterclass supported by ’t Peerdewinkeltje.

De gewijzigde formule is tot stand gekomen in samenspraak met de KNHS, de Vereniging Tuigpaardrijders Nederland en de Masterclass-adviseurs Jan Schep en Jacob Melissen. Er staan komend seizoen zes wedstrijden gepland, gevolgd door de grote finale in oktober. De tuigpaarden maken de show tijdens nationale en internationale evenementen en presenteren zich straks als eenspan, tweespan, tandem, klavertje drie of damesaanspanning. Het publiek blijft degene die zijn of haar mening kan geven over de mooiste presentatie of de beste paarden. Of is het de stijl van rijden, tuigage en de koets die het meeste aanspreekt?

Op naar het CHJB 2014!

tuig5Het Concours Hippique Jumping Blaricum van 2013 krijgt een vervolg! Na een succesvolle comeback zal op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juli 2014 dit unieke evenement weer plaatsvinden op Concoursterrein ’t Harde aan de Meentzoom te Blaricum.
 En ook in 2014 biedt het CH Jumping Blaricum aan jong en oud, in de top‐ en in de breedtesport, volop de gelegenheid zich te profileren in de dressuur‐ en de springdisciplines in de Categorieën I en III (de basis).
 Vrijdag is Flevum Business Dag, zaterdag wordt op het CH Jumping Blaricum de Finale van de KNHS Hartog Lucerne Trophy voor pony’s verreden en zondag is de Finale Dag.

Vanzelfsprekend vormt de hippische sport de hoofdmoot op het CH Jumping Blaricum 2014, maar ook, of misschien wel juist, voor bezoekers die niet of in mindere mate hierin zijn geïnteresseerd, zijn er volop activiteiten die de moeite van een bezoek waard zijn. Zo is er voor de jeugd het Kinderdorp Blaricum met als thema SPORT ‐ BEWEGEN ‐ SPELEN. Kinderen kunnen hier onder begeleiding meedoen aan verschillende sportieve activiteiten.

Voor de dames en heren is er een Promodorp met o.a. een keur aan Mode, Lifestyle, Body & Health.

Gezellig met uw gezin en/of uw gasten naar een prachtige Tuigpaardenshow kijken? Het kan allemaal op het CH Jumping Blaricum 2014 en bij dit alles zal het niemand ontbreken aan een natje en een droogje.

Zet vast in uw agenda:

  • Vrijdag 4 juli 2014: Flevum Business Dag, netwerkdag met seminar en keynote speaker. ’s Avonds een showdemonstratie Polo.
  • Zaterdag 5 juli 2014: Familie Dag met o.a. Finale KNHS Hartog Lucerne Trophy voor pony’s en diverse shows.
  • Zondag 6 juli 2014: Finale Dag met o.a. de Grote Prijs van Blaricum.

Het hele weekend is het Kinderdorp Blaricum, de eet/drink boulevard en is het Promodorp te bezoeken. Verder is er live muziek en een DJ, en uiteraard zal een scherm voor de voetbalwedstrijden niet ontbreken.

CH Jumping Blaricum maakt grandioze come-back

“Een fantastisch evenement, goed dat het weer terug is!”. Dit geluid viel afgelopen weekend veelvuldig te horen uit de monden van de bezoekers van het Concours Hippique Jumping Blaricum, dat na 9 jaar van afwezigheid weer helemaal terug is van weggeweest.  Concoursterrein ’t Harde aan de Meentzoom was drie dagen lang het schitterende decor van nationale spring- en dressuurwedstrijden met als sluitstuk De Land Rover Grote Prijs van Blaricum, in de wacht gesleept door Patrick Lemmen met zijn paard Zycalin W.

Adres

  • Postbus 67
    1260 AB Blaricum

Volg ons